World of Warcraft Battle for Azeroth - Bu Expansion Nasıl ve Neler Yapmalıyız ~ Meraklı Rakun

20 Ağustos 2018 Pazartesi

World of Warcraft Battle for Azeroth - Bu Expansion Nasıl ve Neler Yapmalıyız


1 Haftalık İzlenimler 

Hikayeyi bir kenara bırakalım, çok fazla kaynakta bu konuda bilgiye ulaşabiliyoruz. Bu genişletme paketi pvp odaklı, War Mode olayı oldukça ilginç bir hava katmış durumda ki raid ve mythic pluslar ile bir çok içerik henüz oyuna gelmemiş durumda. Şu an warmode açıp ırklar birbirini katlediyor ve raidler karşı haritaları basıyor bolca. Onun dışında pek bir şey anlayabilmiş değiliz, gearlanma odaklı bir gameplay mevcut raidler gelene kadar. Peki şuan nasıl gearlanırız ve gold kasarız?

Raidlere ve Mythic+ lara Hazırlık

Şuan sanırım en önemli mesele nasıl ilevelımızı yükseltiriz ve raidlere hazır oluruz. Blizzard çok fazla yapılacak içerik koymuş bizim için. Çoğu hardcore player ve streamer şuan günde 20şer saat oynamakta bunlara yetişmek için. Küçük bir listenin ardından açıklama yapacağım. Yapılacaklar listemiz şöyle;
  • World Questler
  • Günlük Heroic Dungeonlar (ilevel drop 325 - 355e kadar titanforge oluyor)
  • Haftalık Mythic Dungeonlar (ilevel drop 340-370e kadar titanforge oluyor)
  • Isle Expeditions
  • War Campaign
  • Reputation Farm
Bunlar şuan yapılacaklar listemiz gearlanmak için. World Questler hem reputation hem gear hemde azerite power veriyor. Öne geçmek istiyorsanız bu paket gelen artifact neckinizi azerite power ile mümkün olduğunca güçlendirmeniz gerekiyor o yüzden world questler çok kritik ve reputation olayına birazdan değineceğim. Günlük heroicler ve isle expeditionslar ile yine bol bol azerite power kasılıyor bunlara vakit buldukça yönelmeniz gerekiyor. Azerite power dışında reputation olayı inanılmaz kritik durumda. Champions of azeroth factionu ile mümkün olduğunca çabuk exalted olmanız gerekiyor. Sebebi ise 355 item vermekte ve friendly, honored ve revered olduğunuzda neckinizi 15 item level güçlendiren itemlar alabilmektesiniz faction lideri magni bronzebearddan. Yani en önemli reputation champions of azeroth, ikinci önemli factionımız ise honorbound. Bu faction bizim war campaignimizi ilerletmemiz için gerekiyor peki war campaign ile ne yapıyoruz? Bu sorunun cevabı geçmiş paketlerdeki class hall mantığını kapsıyor, missionlar vs. Bunun dışında ise ally ve horde için 1 er dungeon kilitli durumda, bu dungeonların kilidini açmak için honorboundla ilerlemek ve war campaigni yapmak gerekiyor. Bunun dışında honorbound npcsinden outpost görevleri satın alabiliyoruz, outpostları açarak karşı adada outpostlar açıp uçuş noktaları edinebiliyoruz. Bunun ardından diğer reputationlarıda kasmamız gerek tabi ki, gear, pet vs getirileri yanısıra ilerleyen safhada uçabilmek için tüm reputationları yine ve yeniden exalted yapmamız gerekmekte. Yani günlük işimiz baya fazla ki daha dungeonları işin içine sokmadık. Dungeon olayında ise 805 item olana kadar normal ardından heroic yaparak ekipman kazanabiliriz. Tercihen 820+ olduğunuzda mythic deneyebilirsiniz, şuan dungeonlar gerçekten çok zor. Biraz taktik inceleyip iyice giyinin sonra saldırın derim. Peki gearlanıyoruz yavaş yavaş nasıl ve neden gold kasarız?

Hadi Gold Kasalım

Öncelikle neden gold kasalım sorusuna bir yanıt vereyim. En önemli etkenlerden biri blizzard oyuna yeni bir mount koydu. Mountun adı Mighty Caravan Brutosaur.



Bunu elde etmek pek kolay olmayacak çünkü fiyatı 5 milyon gold. Fakat istemek için bir çok sebebimiz var. Bunun dışında herşey ateş pahası şuan raide hazırlanırken flaskınız, geminiz, prepotunuz herşeyiniz acaip pahalı olacak. Ve hepsine yetişemezsiniz o yüzden herşeye ulaşımın tek kaynağı bissürü gold sahibi olmalısınız. Bunun dışındada şuan oldukça popüler olan inscription trinketi Darkmoon Deck : Fathoms var. Bu bir çok melee classın bis trinketi ki raidler geldiğinde raidden düşen trinketlerden bile çok daha iyi olduğu söyleniyor şuan yapılan simülasyonlara göre. Ilk geldiğinde milyonluk fiyatı vardı fakat hafta içinde satın alınabilir hale geldi sanırım. Yani bu yüzden para kasmalısınız oyunu oynarken bir çok şeye sahip olmak isteyebilirsiniz. Şimdi nasıl gold kasabilirsiniz?

  • Gathering Meslekleri (Mining, Herbalism, Skinning, Fishing)
  • Crafting Meslekler (Blacksmith, Alchemy vs)
  • BoE Farmı (Satılabilir world droplar 350 item level düşüyor ve oldukça pahalılar)
  • Boost Servisleri
Şimdi gidip maden, bitki, balık toplayıp direk satarak deli gibi para kazanabileceğiniz bir dönemdesiniz. toplayın ve saatte direk 100k kazanın. Fakat skinning pek karlı değil şuan fiyatları çok düşük o yüzden bunu gözardı edebilirsiniz. Bitkiler, madenler ve balıklar çok iyi durumda. Craftingde ise neye el atsanız para var aslında inscription ile bahsettiğim pahalı trinketi craftlayabilirsiniz (onun dışında pek para yok), blacksmith gibi armor ve silah craftlayan mesleklerde ise çok pahalı yan ürünler var. Mesela follower ekipmanları satılabiliyor ve missiondan dönerken herb, mine vs getiriyorlar veya blacksmithin craftladığı mine yaparken attan inmememizi sağlayan yan ürünler oldukça pahalı. Aynı şekilde cooking ile yapılan yemeklerde inanılmaz pahalı. Şuan geçen paketlerden farklı biçimde alchemy, jewelcraft ve enchanting para yapamıyor. Fakat raid ve mythic pluslar geldiğinde onların devri başlayacak o yüzden elinizdeki flaskları, gemleri, enchantları depolayın insanlar gearlandığında bunlara ihtiyaç duyacak o zaman zuladan çıkarın ve zengin olun. 

Boe farmından bahsetmem gerekirse, çok fazla güzel boe var şuan. Mesela eski ışın kılıcı transmogu teebunun yeni versiyonu var.






Ve silah olarak kullanmayada müsait durumda inanılmaz güçlü bir unique özelliği var. Bunun dışında 350 item level her zırh parçası bisürü ıvır zıvır, yeni mountlar vs düşüyor. Ve anında satılıyor tabi ki. 






Peki en efektif nerede farmlayabilirsiniz? Voldun haritasının alt kısmında bulunan bir alanda çok hızlı moblar çıkmakta (Hyperspawn). Burada tek başınıza farm yapamıyorsunuz bir gruba ihtiyacınız var. Custom gruplarda ise bunu yapan yüzlerce insan var. Girip boe farm, dune farm falan yazıp bisürü parti bulabilirsiniz. Haritadaki yerinide koyayım.


Burası benim kullandığım lokasyon, gittiğinizde tapınakta küçük küçük açık odacıklar var içerisindede 7 8 tane yılan yaratık. monk tankınız yere statue koysun sizde kesin ve kestikçe çıksın. Çıkan mountun adıda Dune Scavenger. Oldukça tatlı kendisi. Boe ve mount farmında üzerinden geçtiğimize göre son bir gold yöntemi kalıyor. Buda boost servisleri.

Şimdi çucuklar blizzard gold karşılığı yapılan dungeon ve raid boostları destekliyor yani hiçbir illegal durum olmadığını söyleyebilirim yani ban riski yok. Bu sistem ilerleyen zamanlarda mythic+ ve raid boostu olarak evrilecek olsada şuan heroic ve mythic dungeonları satabiliyorsunuz. 4 kişilik bir grup toplayacaksınız tecrübeli tank+healer+2dps sonra ana şehre gidip müşteri aramaya başlayabilirsiniz. Fiyatlar çok değişiklik gösteriyor şu sıra gerçi ilerdede öyle olacak o yüzden güncel olmalısınız. Mesela şuan oynadığım server olan Twisting Netherda 50-150k arası heroic/mythic boostlar.. Size tavsiyem çok yüksek gear seviyesinde olmadan ve yeterince dungeon tecrübesi edinmeden buna girişmeyin. Benden bu seferlik bu kadar, herhangi sorunuz olur ise mail atabilirsiniz. Keyifli günler dilerim!